klassresan i bilder!

här kommer de utlovade bilderna!

Fredag:







Lördag:


Klassresa!

vi lyckades ta oss iväg iallafall. hela vägen till stockholm kom vi, med tåget. bodde gjorde vi på fridhemsplan och vi var både på grönalund och i gamla stan. sen blev det en hel del seriös shopping och massor med skratt! sömn var det däremot brist på, vilket jag tog igen igår kväll  (och idag..) men är det klassresa så är det. tjohoo. bilder laddar jag upp sen!

-Onsdag

image292image290image291

orientering och bad med skolan.
vi var riktigt hurtiga och duktiga i skogen,
och tja, när man kör gruppkram på två pers. för att de andra rusar glatt till kontrollen
(som förövrigt tog sådär en halvtimma att hitta..)
så måste jag säga att vi var ganska ambitiösa.
åtminstone när det gick bra.
badhuset bjöd på många fina skratt, men för en del av oss inget bad.
hm. alltså, vi orkade/ville inte.
sedan tvingade jag med christine in till stan.
tanken var att betala femtio rikstaler till någon på s:t olai.
men eftersom jag enbart hade en hundralapp så skadade det ju inte att
gå in på myrorna för växel..
där fann jag en jättesöt väska för sådär väldigt lite pengar.
sen knalla vi till s:t olai och plingade på.
damen som råkade öppna visste inte mycket om varför jag skulle lämna pengar
(inte jag heller. men det stog att man skulle det i brevet om gransnäs.)
men tjoho, för där kom håkan ner för en trappa.
sen fick jag äntligen, äntligen åka hem.
efter att ha målat naglarna somnade jag.


-Måndag


VÅR RUSET!
tjena mittbena, det var roligt till på köpet. härlig uppvärmning med friskis, och massor glada människor som joggade genom stan! tillochmed jag, den evigt negativa jag, tyckte det var roligt! bara det är värt medaljen (som förövrigt delades ut till alla som kom i mål). 5km på 35min är ändå inte alltför illa, även om det inte är någon topptid.. menmen, det gör vi om nästa år ;).

image289

-uppdatering.

åh nej, det blev ingen luftballongfärd idag heller.  

-Söndag

snart bär det av till sthlm!
kanske, kanske får vi flyga luftballong ikväll! vi får hålla tummarna för att det går vägen!

-Lördag

image288image287image286

Eftermiddagen har tillbringats på stan med Christine!
Jag kunde inte låta bli att köpa dom rödasolglasögonen (glitter, ynka 79.50 kr!)  och "tunikan" (gina tricot, rea. typ 75 kr). Fast att jag skulle spara pengarna till nästa helg, och fast att jag hatar gina tricot (och att kjolen och t-shirten sitter ihop). Trots det så känns dagen mycket lyckad! Jag har inte mycket kvar av so uppgiften, det hinner jag på måndag kväll och tja.. jag tjänade just 100 kr. Jag bar upp skräp från garaget och ställde det i släpet. det tog ungefär fem/tio minuter, och sen sopade jag lite. Tjohooo, lättförtjänta pengar! Christine och jag hade också mycket trevligt, med massor prat och senare glass!

-Fredag

image281image283image284image285

kvällen spenderades på johanna och marcus land!
hemma lämnade vi malte, alldeles kalasfin tillsammans med sara och hennes vänner!
oliver visade hur man kliar sig i ögonen med tårna. han lekte också hund, mycket charmerande. lucas var doktor och undersökte både ben och armar på mig. -jag är helt frisk, enligt doktorn. Det bjöds på god mat och ostbågar, mycket uppskattat ;).

-Onsdag

image277image278image279image280

efter skolan idag har jag lagat mat (!) och slingat saras hår.
i väntan på att jag skulle skölja ut färgen ur saras hår klippte jag mig. helt i brist på annat. och även om det är lite hackigt och ojämt så är det nog bättre än innan. men så klippte jag ju bara någon centimeter, det som var allra allra mest slitet. det känns ganska bra, lite kortare bara. och så är det ju ovant att se det helt platt! jag trivs i mitt (permanent) lockiga hår! förresten så har det nästan gått ut helt, men det ska jag minsann göra något åt i midsommar!
och så har bilderna jag skickat in på framkallning kommit! (några av dem syns ovan) jag har åtta ramar, som det redan sitter bilder i, och jag väntar spänt på att kunna köpa fler! helst vill jag hitta någon snitsig rund..!  snart, snart ska jag fylla väggen! förhoppningsvis blir det gudomligt.

-Måndag

image274image275image276

sådära, då var det måndag igen. yippie. not.
skolan gick ändå bra, fast att vi sprang enebyvarvet på jumpan och hade seg heltid. att jag hade en helmysig katt i sängen när jag kom hem gjorde ju ingenting heller! :) mina planer för eftermiddagen är att läsa alla femtioelva sidor vi ska ha läst till imorgon (vaplkurs) och sedan åka in till stan och fika med några av danstjejerna. trevlans.
(tights, lindex. blommig klänning, second hand.)

-Dansavslutning!

igår var det dansavslutning med studiefrämjandet i borgen!
det var asroligt, som vanligt. trots att det blev lite fel i själva dansen så gick det ändå bra..
alla var superduktiga! =) men ja, bilderna talar ganska mycket för sig själva..



-Minneskonsert!

det var ju somsagt minneskonsert för Bob Marley i skärblacka igår! det var riktigt mysigt, även om mitt tidsschemat ändrades en hel del! (bl.a. kalle baah och kidz of babylon spelade..)


-vattenlek

här är några bilder från när malte fick leka i vattenslangen!

-Lördag

Lördagens planer;
- klockan ringer 08.00
-09.25, får skjuts av mamma bort till marknaden på himpa.
-10.00, möter mamma och sara vid ö&b.
-10.20, djurmagasinet med malte (och mamma&sara).
-10.45, flytta hästar till sommarhage.
-12.15, lunch.
-12.40, spårvagn till resecentrum.
-13.07, buss till blacka (minneskonstert för bob marley).
-18.20, mor och syster åker bil med malte, och hämtar upp mig.
-19.00, slingning av systers hår.

och imorgon är det dansavsluting!! =)

-Fredag

image253image254image255

äntligen helg! sååå skönt med solen och två dagars ledighet!
(bilderna har inte så mycket med dagen att göra, förutom att jag varit ute med malte hela eftermiddagen!!) skolan gick bra, dagen var faktiskt ganska skön! trots ett nytt försök till mvg på nationella i engelska (uppsatsen). när jag kom hem lekte sara och jag med malte, vi tog ut vattenslangen och sprang runt! (bilder ifrån det kommer när jag orkat lägga in dem i datan.) i vilket fall var det mycket uppskattat både hos människor och djur! sen så låg vi i solen allihop. sara i en stol, jag på en filt och malte på mig. mysigt!
alldeles nyss vart det strömavbrott, grannen kom ner kilandes och undrade om det var här också, vilket det ju var. det var ändå långt bort till enebykyrkan. ojojoj. men nu är det som vanligt igen. och så fort mamma kommer från öb ska hon laga mat, jag är hungrig! 
förresten så har jag nu skickat in massor bilder för framkallning. så nu ska jag bara hitta fina ramar, sen så ska jag fylla hela väggen! hm, det blir spännande!


-Tisdag

image249image251image252

idag är det första gången på valpkursen med Malte.
ajöss med mig, men grattis till malte som kanske kan lära sig ett och annat.. det kan nog bli riktigt spännande, pinsamt och.. komiskt. för helt ärligt, det finns en enda anledning till att jag går dit och det är för att jag är den i familjen som kan minst om hundar, jag är den som måste lära mig. så yay, idag sätts det igång. kanske blir det lyckat, kanske blir det katastrof. det berättar jag mer om efteråt!
annars idag så har det inte hänt mycket. nationella i matte, gick inte alls bra. sen so och no. efter skolan gick jag hem, där ju underhöll mig bäst jag kunde tills sara kom och vi tog en promenad bort till bankomaten i eneby. intressesmurfarna hoppar högt!
(tunika; monki. skärp&klocka; mammas gamla. örhängen; citylife.)

-Söndag

image246image247image248

Som jag skrev igår att jag skulle tog jag mig en promenad till loppmarknaden borta vid himpa. Tyvärr var det ganska lite folk där, men det är nog för att det är söndag.. Så nästa lördag gör jag förhoppningsvis ett nytt försök. Och när jag ändå var där borta satte jag mig på en trevlig bänk vid vattnet en stund, innan jag promenerade hem igen. Nu väntar lite slappande i solen och kanske en titt i matteboken, men chansen (risken) är väldigt liten.
(tunika, monki. tights, lindex. skärp&klocka, mammas gamla.)

Fynd !

image245image244

Detta lyckades jag precis luska fram hos Mamma.
Klocka som den på bilden har jag letat efter länge, men jag har inte hittat det varken i affär eller här hemma, så nu kom jag till skott och frågade. och visst, långt in i en låda hade kära mor en gammal klocka jag kunde ärva. Skärpen har jag funderat på ibland, och nu plockade jag fram även dem, också de är mammas gamla och jag har en känsla av att hon faktiskt inte kommer sakna dom.. och vem vet, kanske kan jag få andvänding av dem någon dag. Imorgon blir det en tur till loppisen borta vid himpa, jag gick förbi i eftermiddags när de plockade ihop sina små bord och plötsligt vart jag hemskt sugen på att ta mig en sväng där.

-Lördag

image232image233image234image235

Förmiddagen tillbringade vi (hela familjen) ute på landet hos Johanna och Marcus! Lucas, Oliver och Malte var på hummör för att leka.  -Ja, speciellt Malte. Oliver var väldigt intresserad av fikat som 'mormor' tagit med sig.. Vi gungade, gick en liten promenad med malte, fikade och lekte. Johanna visade stolt sin nya rabatt, mycket fin!



image242


förresten, igår spenderade jag dagen tillammans med amanda. vi trotsade vädret och gick på promenad och sen köpte vi glass. efter det gick vi hem till henne för att se på film. riktigt trevligt!

Valborg

image231image229image230

största delen av kvällen tillbringades med Patricia, Bellan, Emelie och Ebba i folkparken! det bjöds på många egentligen dåliga skämt, men som just då var skitroliga. kanske har jag dålig humor.. iallafall var kvällen mycket lyckad!  =)


RSS 2.0