öh

mitt photoshop fungerar inte.
så jag ska försöka åstadkomma mitt programblad i paint.
önska mig lycka till!

imorgon är det dans från morgon till kväll och sen är det partyparty.
(modernt med jessica, jazz och tema med sophia, lunch, tematräning, träning med fint. party.)

och så fyller min käre klasskamrat julia arton imorgon, och vi ska nog göra lite utav en tradition det här med att vi går ut och tar oss en liten drink på rasten när någon fyller arton. det är lajbans liksom. (förresten. jag har kommit underfund med att jag säger lajbans hela tiden. det är lite pinsamt tror jag.)

Jag har fortfarande kvar hubbabubba som jag fick i julklapp.

Idag har varit en hopplös dag.
Eller, temat imorse var bra. Det känns som jag börjar få lite koll.
Fast det stressar ändå sönder mig det där.
På tåget hem var det omöjlig att sova.
Först fick jag trängas med en man som var för stor för att sitta på bara sitt säte och därför inkräktade på mitt, och sedan när han klev av och jag sovit i en minut kom kontrollanterna och sedan, när jag satt mig tillrätta och precis på sekunden ska komma så har tanten bakom mig inte giltig biljett och hon bråkar massor och tillslut tillkallas polis till norrköpings station för att möta upp henne och kontrollanterna när vi kommer fram. Så sen sitter de på platsen brevid mig och "håller koll" på henne, så hon inte ska dra när de kliver av.
Och här hemma är det underligt nu. Tankar som snurrat i mitt huvud till och från i vad som känns som hela mitt liv blir mer och mer verklighet. Kommer kanske att bli åtminstone. Det är konstig fast jag är nog inte så extremt ledsen eller arg eller vad man borde vara och saker löser sig alltid.
Och snart kommer Malte hoppas jag och på onsdagar har jag teve-kväll.
Så jag ska titta på Anna Anka för det är så knäppt så jag inte kan låta bli och sedan är det Andra Avenyn och det är ju så himlans bra.
Imorgon är det nationella prov i engelska. Håll en tumme och en åt Johanna.
(Inte för att jag tror att hon behöver den, men hon är ju så söt)
Förresten. En som är söt!
Lilla rara kära Julia har klämt ur sig ett par väldigt fina kommentarer på sistone.
Först så fick hon "en såndär vänstergitarr" på musiken. (stackarn såg alldeles uppgiven ut, innan hon förstod att hon bara skulle vända på den).
Och sen, sen så på psykologin pratade vi om när man börjar komma i kontakt med döden som barn. "Kanske när ens hamstrar dör" säger Janne. Och Julia ser alldeles förtvivlad ut så vi måste fråga om hon ha haft hamstrar. "näe, men min kompis hade det!".
Åh. Ja. Haha.
Dock blir det inte lika roligt på en blogg och det har vart ett väldigt långt inlägg med massor tråkig text, men skratta lite åt julias min när hamstrarna kom på tal (eller när hon insåg att hon höll sin gitarr uppochner) så blir det bra.

Dagens


Kavaj/"Frack": GinaTricot
Sjal: Cubus
Klänning: Monki
Strumpbyxor: Myself&Friends (Wera Sthlm)
Ringar: Din Guldsmed, H&M, GinaTricot
Väska: Ullared (!)
Kängor: Din Sko

Blandat urval.

Låset på toan Ella planerat att besöka fungerade inte.
Innanför dörren stog en pojke med byxorna nere vid knäna.
Ella såg allt.



Fast innan det tema-funderade jag. Det gick riktigt dåligt.



Plånbok på diet.

Jag och min kära plånbok ska byta ett par kilon med varandra!
Det lovade vi varandra förut på spårvagnen.

Och så fick jag min mobilräkning. Den var på 52 kronor.
24 kronor tog de i betalt för att skicka ut räkningen
(jag ska ändra så det dras automatiskt från mitt konto)
och 19 kronor kostar abonemanget.
Resterande 9 kronor har jag ringt för.
Visserligen på bara två och en halv vecka,
men fattar ni vilket toppen abonemang jag har! Hurra!
Så om jag dubblar min räkning till nästa månad och ringer för kanske 20 kronor,
då betalar jag bara ynka 39 pengar!
Det är bra för min plånboksdiet och nu är jag ju arton så man ska ju gå ut på festligheter
som kostar pengar var och varannan helg.

Nu ska ni straxtens få lite bilder och dagens roligaste händelse.
Men först - den där räkningen.

(Bilden har ingenting med någonting att göra.)

Och jag vart alldeles hemskt sugen på att leka galenpappa!
(säger man leka? kanske spela? köra?)
Ni vet, när alla får en lapp i pannan och så ska man gissa vem man är!
Så himla tokroligt.
Men det var attans synd att jag blev så sugen på det när ingen kunde vara med och leka.



(förresten övningskörde jag idag. fick växla till trean och jag körde i mer än 40km/h! säkert 45! och det gick bra också. mamma sa att jag var jätteduktig idag och jag var bara lite rädd. fusk-rondellen (det är en flaggstång med rabatt runt om) gick jättebra.)

Tema. Tema. Tema. Tema. Blä. Och inlägget jag skrev nyss försvann. Så ni får tåla min negativitet.

Okej, nu är det så att jag kämpat som tusan med tema-musiken i eftermiddag. Det blev inte sådär jättebra precis, men jag tänkte att vad sjutton. Koreografin är ju dålig den med. Ja och sen så kollade jag igenom mappen där filen låg och så fanns där en fil som var döpt med "tema vt-10". För det råkar vara så att jag redan har klippt musiken en gång och glömt bort det. Jag var inte nöjd då heller och så trillade det ur huvudet på mig. Dock råkar det vara så att den är mycket bätte än versionen jag gjorde idag så pang poff så var eftermiddagens arbete alldeles i onödan. Och så tycks koreografin vara för kort när jag tänker igenom det till musiken. Men det återstår att lösa imorgon med mina kära dansare. Hoppas som sjutton att dom inte glömt bort allt bara. Vad de ska ha på sig har jag förresten ingen aning om. Det återstår också att lösa. Programbladet med. Men kameran får nog följa med till skolan imorgon så kanske jag kan fånga något på bild som jag kan använda.
Jag är verkligen inte nöjd med årets tema, kära vänner.
Och såhär såg det ut för ett år sedan. Solot.

NKPG by night.

Igårkvällen var trevlig. Jag var vrålpepp innan. Fast det tappade jag bort framåt elva. Är liite liite besviken på att många band kändes sådär lite för lika. Crunchy Lockbox Betrayal och Guldhatten har jag ju sett ett antal gånger nu. Då dansade vi såklart såklart som tusan. Kent som tappat takten är förstås fortfarande favoriten. Svenska Björnstamman var bra. Streckgubbar är väl kul tycker Anna (hon skulle dock velat se ansiktena någon gång). The Majority Says var bra. Mycket bättre än jag trott men där började mitt pepp dala. Oh My är inte heller dåliga men då surade jag nästan lite för det vart kallt och malte kramades på fel sätt. Kvällen avslutades med Zakarias som är bra, och som fick mig på bättre humör. Pontiak knallade runt och presenterade band och så. Jag tror han upträdde också, fast då hade jag inte kommit än. (Det var fler band också, förstås, men jag minns inte riktigt sådär. Ett band med en tjej i rosa tunika och så bandet där sebbe spelar trummor och så missade vi nog en del när vi var och åt.) När vi trillade hem runt ett var jag trött. Och någonstans i Maltes armar somnade jag framåt två och imorse hade vi pusskalas.


329

Workshop-veckan blir nog rolig tror jag. Tjejen verkar toppen och koreografin var roligt. Och så var det mycket diagonaler och jag älskar diagonaler. Dock ska jag ta med mig lite mellanmål imorgon. Jag kan berätta något spännande för er, förresten! Jag har smakat avocado och det var inte äckligt! Speciellt inte om man har det typ i sallad för då smakar det ju inte så mycket. Och så skrev jag matteprov idag och det gick sisodär, som alltid. Men jag får veta på torsdag och sedan så ska jag försöka komplettera till lite högre betyg på måndag nästa vecka.

Och så köpte jag en frän ring idag. Den ser ut såhär (japp, onödigt många bilder):



Förresten så fick jag en anonym kommentar som undrade varför det känns b att åka med ettorna. Jag tycker att det är b därför att dels så har jag tänkt resan som en klassgrej, dels blir vi så många då så det känns som det kommer bli rörigt (jag hatar rörigt) och dels för att då får vi vänta ett år på våran audition vilket kan bli för sent.

Resväskan då

Tjollahopp, inget Skottland för oss.
Flygen går ju inte och Magdalena sa att som det ser ut nu så får vi följa med ettorna när de åker om ett år (det känns extremt b). Så imorgon får jag packa upp resväskan och vara glad åt att jag fått sommarjobb istället! Som tröst skulle vi visst också få vara med på ettornas workshop-vecka. Jag tror att det ska vara lite jazzigt, så det kan bli roligt. Dessutom så missar jag inte NKPG by night på fredag och inte heller min systers 20-års dag. Och så får vi lite mer tid till temat. (Jag läste på lappen med bra saker om mig från "må-bra-dagen" och någon hade skrivit att jag var positiv och alltid glad, så jag tänknte att man får leva upp till det vid tilfällen som detta.) Nu ska jag bläddra igenom matteboken, för jag har prov imorgon, och sen så ska jag ut i mörkret med hunden.

allt-i-ett-kalas! (teds inflyttningsfest och 20års kalas och pontus 18års kalas på samma gång!)


Ted hälsade välkommen och var glad med två tummar upp.


Sedan var det presentöppning för de båda födelsedagsbarnen.


Hägg var pepp.


Och jag fick ett plåster att märka mitt glas med, så himla bra och fiffigt.
(fast det hade varit roligare med ett som inte var genomskinligt.)


Bella och Martin.


Ludde party-trixade och Hägg hängde liksom på.


Vi hade frågetävling och om man svarade rätt fick man ferraribilar. (Jag fick jättemånga.)


Martin.


Rebecka var toa-vakt.


Sen var det puss och godnatt och min nya klänning hade fått ett litet litet hål efter all dans.

Hej vänner.

Idag har jag fått svar från min skotte och jag och maya ska sova på varsin soffa och hon delar lägenheten med en till tjej och de har en katt. (så jag skrev till henne att jag gillar katter, för det gör jag ju). Och idag så har jag packat nästan allt jag ska ha med mig (min sovsäck är knallorange och den fulaste jag någonsin sett, men om jag ska ha den lite finare mörkblåa så blir det för stort och tungt för den är en sådandär för minusgrader och kalla vintrar). Dock så gör det mig lite förargad att det där enorma molnet från vulkanen på island ska komma just nu och inte för en månad sen, för nu har jag verkligen ställt in mig på att åka och om det blir inställt så blir jag faktiskt besviken. Nu när allt är klart liksom. Men flygplatserna har kanske öppnat igen till på måndag kväll, vem vet. (inte jag. jag har ingen aning alls. jag är alldeles totalt nollställd men jag kan berätta att en genomsnittlig människa i förenade arabemiraten lever som om vi hade sex och ett halvt jordklot. det är knäppt.) Nu måste jag verkligen sova, för annars kommer jag få bråttom imorgon bitti för att jag är trött och då kommer jag glömma min morot i kylskåpet. Så godnatt och sov gott och dröm söta drömmar. 


Idag är det ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag! Hurra hurra hurra!


På lunchen gick vi till nationernas hus och där köpte vi varsin drink som flickan i baren döpte till Johanna
och sen så sjöng vi för henne i klassrummet. Hon är så väldigt fin, stora Johanna.

Tess

Jag har precs mailat min skotte och straxt kliver Malte in genom dörren och förut var jag med Lucas på simskola! Imorgon är det tisdag! (Jag vet inte, men det kan väl vara roligt kanske.) Puss vettja.

Fredagsmys


Passet på friskis med Anna idag var himla kul. Och svettigt såklart. Och så har jag satt in massor foton i album så jag inte glömmer bort något när jag blir stor. Och sen så var jag barnvakt någon timma eller så, och sen damer och herrar, sen övningskörde jag! På riktiga vägar och jag mötte faktiskt bilar ibland också. (Jag bör kanske nämna att jag var nere på F13, och att det bara var övningskörare och folk som jobbat sent som var där, så det var ingen direkt trafik precis, men iallafall.) Jag blinkade tappert med blinkers och tittade i alla speglar hit och dit och jag körde faktiskt i 30-40km/h (vilket betyder att jag har lärt mig växla mellan ettan och tvåan!) Jag känner mig nästan lite stolt ändå. Lite duktig sådär, ni vet. Så därför ska jag ta tag i so:n nu, så den blir klar. Imorgon ska jag få extremt välbehövlig massage (jag har konstant ont i axlarna nu igen). Dock blir jag sådär snart-är-lovet-slut stressad.

Poäng

Nu har jag nästan bockat av alla saker på min "att göra på lovet" lista.
Kvar har jag:
-skriva klart so-uppgiften
-repetera matten
-medelpass på friskis&svettis
-fixa skattejämkning 
-koreografera klart temat

Och vet ni? Jag tror jag hinner bli klart med alltihop.
Nu ska jag försöka fixa so:n, imorgon ska Anna och jag till friskis och efter det planerar jag att koreografera minst 45sek på temat. Skattejämkningen bör jag skriva ikväll, så kan mamma posta den imorgon kanske. Och det är typ det. Matte kan jag räkna efter massagen på lördag eller på söndag efter träningen eller vad vet jag. Det känns rätt bra iallafall.

Förresten kan jag berätta att jag var på ett hel-kul pass på friskis förut idag. Det var bara ett baspass, så det var inte sådär jättejobbigt alls och det var helskön musik (typ alalalalång, alalalång alalalalång långkalsong, östgötacasasonvan och ja, ni fattar). Och så var det massor käcka tanter där, som tjoade lite ibland när de hade klarat av armhävningarna och sådär, och på avslappningen hade de den där låten som Sari hade när vi fick åka på en inre bild. Det var toppen, faktiskt.

Nobody knows who we are now.

Hej vänner!
Nu far jag till huvudstaden, hjälp mig hålla tummarna för sol,
för jag ska ha min jeansjacka och blommiga klänning på mig.
Och jag fick ett sms från mamma precis,
hon har satt in två hundra kronor på mitt konto,
om jag skulle hitta de där perfekta jeansshorten och de skulle vara lite dyrare
än min budget tillåter.
Så nu får jag allt sätta fart och fläta håret tror jag,
9.33 tuffar tåget iväg.
Puss då!
(Särkillt på Johanna och på Malte)

Det är vår! (Fast nu får jag skynda mig att hoppa i kläder och så, för snart kommer det gäster.)


Glad Påsk!

Lucas och Oliver var alldeles urgulliga igår eftermiddag när de kom med Johanna i bilen för att hämta mig på stationen. De var fräkninga och rosiga om kinderna och jätte förväntansfulla. De gjorde påsk-kärring-debut igår!


Dock ser de inte sådär jätteglada ut på bilden, men det var för att de var alldeles jättetrötta och fullproppade med godis.

RSS 2.0